Sisällön tarjoaa Blogger.

Fifty shades of grey

Meillä on tarkoitus maalata mökin kaikki rakennukset tumman harmaiksi, kun tällä hetkellä ne on iloisen kirjavasti kaikki eri värisiä. Oikean maalisävyn valitseminen on yllättävän vaikeaa, varsinkin kun kyse on harmaasta väristä. Harmaita sävyjä on maalikartat pullollaan mutta harvassa on ne, jotka oikeasti olisivat vain harmaita! En ymmärrä mikä siinä on niin haastavaa? Onko olemassakaan sellaista harmaata, mikä ei jossain valossa taittaisi vihreään, siniseen tai johonkin muuhun?

Erittäin turhauttavaa.
Onneksi näitä maaleja ei tarvitse kuitenkaan summissa ostella, ainakaan siis tonkkakaupalla. Pelkkä väriliuskan kanssa mallailu ei mielestäni kerro mitään. Eli kun kiinnostava sävy oli mietittynä, ostimme sitä muutamalla eurolla tällaisen pikku purnukan. Sitten vain mökin seinään sutimaan ja äkkiähän tuo sitten todellisen värinsä näytti. Huono oli huono heti, valossa ja varjossa. Onneksi näistä löytyi kuitenkin sitten se hyväkin!Sävyt alarivissä, vasemmalta oikealle:  572X, 1955 ja 612X. Eli vihreänharmaa, liian vaaleanharmaa ja sinisenharmaa. Ei jatkoon.

Sävyt ylärivissä on ne, jotka lopulta valitsimme: oikealla Teknos 7833 ja vasemmalla ikkunapuumaali Vinha 5202-B. Jälkimmäinen näyttää siniseltä tässä mutta lopputulema on silti erittäin jees.


Seinien väri on enemmänkin hiilenmusta kuin tummanharmaa
Raksalla oli helppo maalailla ikkunapuut, kun oli jo katto laitettuna. Tänä kesänä ei juurikaan sateetonta päivää ole ollut, joten suoja on ollut tarpeen.Lopputulos miellyttää ainakin meidän silmiä. Ikkunapuut näyttävät vaaleilta mutta koska väri on oikeasti harmaa ja samasta väriliuskasta kuin seinämaalikin, on ne hienosti yhteensopivat eikä kontrasti ole liian raju.

Että sellaisia tunnelmia tänään täältä Peikkorannan työleiriltä! Onneksi on lomaa ja kesää vielä jäljellä ♥