Sisällön tarjoaa Blogger.

URPO! LUTKA!

Rocky Horror Show on ylistys kaikille B-luokan elokuville, sci-fi-hömpälle, pienille perversioille, erilaisuudelle ja rohkeudelle olla oma itsensä. Ehkäpä juuri tästä syystä olinkin jälleen täysin myyty, kun transvestiitti Frank-n-Furter (Sami Saikkonen) erikoisine palvelijoineen otti Tampere-talon haltuunsa viime sunnuntaina. 


Mahtavaa tässä rock-musikaalissa on myös yleisön ja näyttelijöiden vuoropuhelu. Yleisö heitteli lavalle tilanteeseen sopivia kommentteja ja materiaaleja toivotusti ja spontaanisti, mm. Brad (Roope Salminen) sai kuulla joka välissä olevansa URPO ja kihlattunsa Janet (Ilona Chevakova) tuomittiin kovaäänisesti LUTKAKSI. Katsomossa lenteli milloin vessapaperia, pelikortteja ja riisiä ja milloin mitäkin. Yleisö eli koko shown täysillä mukana, osa jopa vaatetusta myöten. Enpä ole aiemmin nähnyt niin montaa verkkosukkahousuihin ja korsetteihin pukeutunutta miestä ja naista samassa tilassa! Don't dream it. Be it!

Hupaisesta, avoimen seksuaalissävytteisestä otteestaan huolimatta, on Rocky Horror Shown perimmäinen aihe tärkeä ja vakava; itsensä ja muiden hyväksyminen sellaisena kuin on. Suvaitsevaisuus, rohkeus ja vapaus. Edelleen ajankohtaisia asioita, yli 40 vuotta musikaalin valmistumisen jälkeenkin.

Jään odottamaan seuraavaa kertaa! Ja sen lupaan, että silloin olen kyllä paremmin tähän kulttirock-elämykseen varustautuneena; verkkosukkahousuissa ja minihameessa, laukku täynnä vessapaperia, riisiä, taskulamppu, kumihanskat ynnä muuta tuikitärkeää Rocky-kamaa. Let's do the time warp again!